CategoriesEğitim Teknoloji Üniversite

Üretken Akademi: APY Ventures Bootcamp Kampanyası

Hedef

Başvuru sayısını arttırmak
Site ziyaretçilerinin form doldurmasını sağlamak
Web sitesine daha fazla ziyaretçi çekmek

Yaklaşım

Niş br hedef kitle belirlendi
Eğitim ve gençlerin olduğu topluluklar hedeflendi
İlgi çekici kreatif kullanıldı

Sonuç

Form başvuru sayısı kampanya aktifken %325 arttı.
Markanın diğer programlarında Telegram trafiği arttı

Üretken Akademi, Türkiye’nin potansiyeli yüksek gençlerine, dijital ekonomi ve geleceğin meslekleriyle ilgili yetkinlik kazandıran programlar gerçekleştirir. 2021 yılından beri aktif olarak öğrenci profilini genişletmek için Magfi Ads’i kullanıyor. 

Magfi Ads’deki öğrenci topluluklarını hedefleyerek başka hiçbir platformdan alamadığımız kadar verim aldık. Sanki bu topluluklar bizim reklamımızı bekliyor gibiydi. 

Kadircan Kırkoyun – Kurucu

Hedef ve Yaklaşım

Bir kampanyanın verimli geçmesinin en önemli dinamiklerinden biri, doğru kampanya hedefi ve demografi seçmekten geçer. Üretken akademi için toplumsal fayda ve genç neslin eğitime katılması bir hayli önemlidir. 

 

Örnek: Unity Oyun Geliştirme Topluluğu

Reklam yoğunluklu olarak içerisinde gençlerin bulunduğu yazılım ve teknoloji toplulukları ile eşleşti. Eşleşme sadece Telegram Kanalları ile değil, Telegram Grupları ile de gerçekleşti. Böylece insanlar aktif konuşurken reklam araya çıkabilir ve daha fazla ilgi çekebilirdi. 

Kampanya başladıktan sadece 30 dakika sonra  APY Ventures Bootcamp başvuruları Magfi Ads’den gitmeye başladı. Binlerce Telegram kullanıcı reklam ile etkileşime girdi. 

Telegram kampanyalarında ilk 3 saat çok önemlidir çünkü en fazla etkileşim işte bu 3 saat verilir.  




Doğru topluluk içerisinde, doğru reklam her zaman başarılı sonuç verir. 

Örnek: Yazılım Programlama

Reklam hem çok yüksek aboneli Telegram kanallarına hem de yüksek üye sayısına sahip Telegram gruplarına atıldı. Ancak bununla da yeterli kalınmadı ve daha niş ancak daha iyi sonuç verebilecek topluluklar da eşleştirme algoritmasına takıldı.

Magfi Ads’e reklam verdiğini ilk dakikadan itibaren demografinize ve bütçenize göre gelişmiş bir makine öğrenme algoritması reklamınız ile Telegram topluluklarını eşleştirir. Bu sayede en doğru topluluklarda en verimli sonuç çıkmasını sağlarız. Gelişmiş teknolojimiz sayesinde Üretken Akademi’ye Magfi Ads büyük bir katkı sağladı. 

Sonuca Yakından Bakış

Üretken Akademi, ilgi çekici bir görselle tüm eğitim ve teknoloji topluluklarını hedefledi. Bunun sonucunda işte şu harika sonuçlar ortaya çıktı.235 farklı toplulukta aynı anda tüm telefonlarda.

Hemen hemen herkesin telefonlarının başında olduğu saat Magfi Ads’in zamanlama algoritması tarafından tespit edilip, reklam için otomatik zamanlama planladı. Böylece işte bu 235 mesajlaşma topluluğundan şu sonuçlar ortaya çıktı 

  1. Tıklama başına maliyet, diğer tüm platformlardan daha yüksek verimle bir hayli düşük çıktı.
  2. Tıklayanlar sadece siteyi ziyaret edip çıkmıyor, Üretken Akademi programlarına kayıt yaptırıyordu. Dönüşüm oranı inanılmaz bir şekilde %40’lara ulaştı.  

Sonuçlar nefes kesici ve Üretken Akademi için oldukça tatmin edici. Yeni kampanyalar için şimdiden hazırlıklar başladı bile!